6. septembra 2021

Nespoliehajte sa na dôchodok od štátu

Ľudia v mladom veku zväčša nechcú nič počuť o dôchodku. Táto fáza života je v nedohľadne a otvárať akúkoľvek diskusiu na túto tému je ako hádzať hrach o stenu. My si ju však dovolíme otvoriť.
Na úvod vás ale nepotešíme. Ak máte okolo 35 rokov, šanca že od štátu dostanete dôchodok z ktorého vyžijete, je minimálna. 

Napríklad dnes po 30 odpracovaných rokoch platenia je výška minimálneho dôchodku 334€, po 40 rokoch 378€. Dôvod je však celkom logický.

Podľa štatistík, naši prarodičia a rodičia rodili viac detí. Pri súčasnom nastavení dôchodkového systému je práve počet detí dôležitým parametrom. Deti sú budúci zamestnanci, ktorí svojimi odvodmi vytvárajú dôchodcom rentu. Z toho vyplýva, že ak počet detí klesá, klesá aj počet pracujúcich a teda tých, ktorí tvoria dôchodky. Ak tento trend bude pokračovať, naše dôchodky budú čoraz menšie a vyplácané od neskoršieho veku a blížime sa tak ku poriadnej dôchodkovej katastrofe!

Máme ale dobrú správu

Moderná doba prináša množstvo možností, ako si začať na dôchodok šetriť. Pri správnom nastavení sporenia si ušetrené peniaze môžete zniekoľkonásobiť. Ak začnete sporiť včas, tak si na dôchodku môžete pravidelne užívať dovolenku v exotike alebo golf s vnúčatami.
Ak chcete zistiť aké sú vaše možnosti dôchodkového sporenia, neváhajte nás kontaktovať na tel. 0949 846 222 .

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *