6. septembra 2021

Parádny úrok od 0,365 % ročne

Parádny úrok od 0,365 % ročne

Môžeš získať parádny úrok už od 0,365 % ročne. Stačí sa stať alebo už byť hrdým vlastníkom energetického certifikátu triedy A či B k svojej nehnuteľnosti.

Nemáš energetický certifikát?

Ak nemáš energetický certifikát triedy A alebo B, super úrok môžeš získať aj naďalej. Pusti do rekonštrukcie bývania za účelom získania energetického certifikátu (A, B), a ak to dáš do 365 dní, dodatočne ti banka zníži úrok. Férové voči tebe aj planéte.

Refinancuj a ušetri stovky eur

Máš už hypotéku v inej banke? Prenes si ju do inej banky, refinancuj ju EKO hypotékou a poplatok za predčasné splatenie ti preplatí banka.

Čo by ťa ešte o EKO hypotéke mohlo zaujímať?

  • Čo je to energetický certifikát?
    Energetický certifikát je doklad, ktorý hovorí o energetickej kvalite budovy. Tá sa vyjadruje kategóriami na škále od A až G. Každá kategória určuje množstvo energetických potrieb s užívaním stavby. Práve vďaka energetickému certifikátu triedy A či B ti vieme znížiť úrok na hypotéke.
  • Akú kategóriu certifikátu akceptujeme pri EKO hypotéke?
    Banka akceptuje len kategóriu A alebo B. Ak má byt alebo dom, ktorý vlastníš alebo kupuješ, energetický certifikát v kategórii A alebo B, môžeš získať hypotéku so zníženým úrokom od 0,365 % ročne. Pre ďalšie kategórie platí úroková sadzba od 0,5 % ročne. Tá je tiež super. Ak nemáš energetický certifikát triedy A alebo B, ale chceš nižší úrok, pusti sa do rekonštrukcie bývania, a ak to dáš do 365 dní, dodatočne ti banka zníži úrok.

  • Ako získam tento certifikát?
    Certifikáty sa dnes vydávajú pri kolaudácii budovy (takto to beží od cca roka 2011). Preto ho môžeš nájsť a overiť pri kolaudačnom rozhodnutí alebo sa ozvi tvojmu správcovi bytového domu. Energetický certifikát môžeš získať aj dodatočne, stačí sa obrátiť na jednu zo spoločností, ktoré sa energetickými certifikátmi na Slovensku zaoberajú.
  • Môžem si certifikát overiť aj online?
    Jasné! Každý certifikát je zverejnený v registri a nájdeš ho na webe.
  • Čo ak nemám energetický certifikát?
    Netráp sa. Ak tvoj byt alebo dom nemá energetický certifikát a nedokážeš jeho získanie ovplyvniť, stále ti banka môže na bývanie požičať so super úrokom od 0,5 % ročne..

Nezabudnite nás kontaktovať už dnes na 0949 846 222 a naši hypotekárny špecialisti vám zo všetkým radi pomôžu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *