15. augusta 2022

Úrazy sa deťom nevyhýbajú ani počas leta. Najčastejšie sú zlomeniny

 

Úrazy dokážu prekaziť letné plány nielen najmenším členom rodiny, ale aj ich rodičom. Najviac nehôd sa stáva mladistvým vo veku od 8 do 15 rokov, pričom najčastejšie ide o zlomeniny dolných a horných končatín.

Väčšia náchylnosť k úrazom

Žiaci majú za sebou už viac ako polovicu prázdnin. Čas strávený v školských laviciach vymenili za jazdu na bicykli, lozenie po skalách, pobyt pri vode či zážitky v tábore. Práve ich uvoľnenosť môže mať za následok väčšiu náchylnosť k úrazom.

Detské úrazy sa najčastejšie stávajú počas hry a voľnočasových aktivít. Počas leta evidujeme zvýšený počet úrazov v súvislosti so skákaním na trampolíne, bicyklovaním či pádom z kolobežky,“ hovorí riaditeľka úseku poistenia osôb.

Deťom sa nevyhýbajú ani vážnejšie úrazy, ktoré si neraz vyžadujú aj hospitalizáciu v nemocnici. „Medzi najčastejšie úrazy u detí patria podvrtnutia, pomliaždenia mäkkých častí, neúplné zlomeniny dolných častí vretenných kostí či zlomeniny prstov na rukách a nohách,“ pokračuje odborníčka.

životné poistenie kalkulačka

Pokles príjmu zmierni pripoistenie

Medzi rodičmi stále mylne panuje názor, že deti životnú poistku nepotrebujú. „Lenže vážny úraz či choroba dieťaťa dokáže nepriaznivo ovplyvniť finančnú situáciu celej rodiny, keďže rodič si musí zobrať v práci OČR, dovolenku alebo neplatené voľno, čo vedie k poklesu jeho príjmu zo zamestnania,“.

Podľa jej slov v týchto prípadoch dokáže pomôcť životné poistenie. „Hoci sa rodičovi príjem zo zamestnania zníži, vďaka pripoisteniu si môže finančnú stratu vykompenzovať. V prípade poranenia mu príde na účet suma zodpovedajúca závažnosti úrazu,“.

V závislosti od typu poistného produktu a vážnosti zranenia sa môžu sumy vyplatené za úraz pohybovať v stovkách aj tisíckach eur.

Do hôr len s cestovným poistením

K prázdninovým zážitkom určite patrí aj turistika. V prípade úrazu v horských oblastiach síce povinné zdravotné poistenie pokryje náklady spojené s jeho ošetrením a liečbou, no výdavky za prípadný zásah horskej služby už nie. „Pre takéto prípady odporúčame rodičom uzatvoriť si tuzemské cestovné poistenie, ktorého súčasťou je okrem krytia úrazov aj zásah horskej služby, zodpovednosť za spôsobenú škodu iným osobám či ochrana batožiny,“.

Staršiu zmluvu niekedy stačí len prispôsobiť

Ak už poistku máte uzatvorenú, je to perfektné. Životné poistenie patrí k flexibilným produktom a dá sa prispôsobovať vašim potrebám počas celej doby poistenia. Aj v tomto prípade vám finančný sprostredkovateľ zo spoločnosti LONFIN.sk poradí, ako svoju starú životnú poistku skontrolovať a prispôsobiť tak, aby na 100 percent spĺňala vaše potreby.

Pripoistenia ako aj poistné sumy sa dajú upravovať po celú dobu poistenia, preto nie je vždy vhodné hneď starú poistku zrušiť.

Tak rýchlo ako sa mení situácia na finančnom trhu, menia sa aj pripoistenia a podmienky poisťovní. Tie sa snažia držať krok s dobou, inovujú staré a prinášajú nové druhy pripoistení. Naši LONFIN finanční sprostredkovatelia tieto zmeny neustále sledujú, a tak vám dokážu aj v oblasti životného poistenia poradiť najlepšie.

TIP: Či už máte staršie životné poistenie, alebo si kvôli hypotéke chcete uzatvoriť nové, budeme radi, ak sa na nás kedykoľvek obrátite.

Zavolajte nám na 0949 846 222 alebo nám zanechajte kontaktné údaje a naše call centrum vás spojí so skúseným maklérom vo vašom okolí.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *