30. novembra 2021

Poistenie zodpovednosti za škody na pracovisku si oveľa častejšie uzatvárajú muži ako ženy

Škody niekedy vznikajú aj na pracovisku, či pri výkone povolania. Pre niektorých zamestnancov môžu byť doslova nočnou morou. Podľa tvrdenia sa ich oveľa častejšie obávajú muži ako ženy. Medzi klientmi s poistením zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone povolania sú ženy zastúpené dokonca až päťkrát menej ako muži. Príčinou je okrem iného aj to, že práve oni sú častejšie zamestnaní v povolaniach s tradične vyšším rizikom spôsobenia škody.

image

Až 82 % z poistených sú muži

Pred rizikom poškodenia služobného auta, majetku zamestnávateľa, či spôsobenia inej škody počas práce sa niekoľkonásobne častejšie chránia muži. Podľa analýzy poisťovne muži tvoria až 82 % všetkých klientov, ktorí si uzatvorili poistenie zodpovednosti pre zamestnancov.

„Výsledky v žiadnom prípade nehovoria o odlišnom prístupe k zodpovednosti. Čísla odrážajú skutočnosť, že v povolaniach s rizikom spôsobenia škody dominujú naďalej muži. Ilustračným príkladom sú povolania spojené napríklad s logistikou alebo výrobou,“.

Zvýšené riziko vzniku škody

Podľa analýzy prevažná väčšina dobrovoľne poistených klientov pôsobí v trvalom pracovnom pomere v súkromnom sektore, dve tretiny všetkých klientov majú uvedené oprávnenie viesť služobné auto a svoje zastúpenie majú aj zamestnanci, ktorí manipulujú s pracovnými strojmi vrátane vysokozdvižných vozíkov. Z analýzy boli vylúčené povolania, pri ktorých podobný druh poistenia prikazuje zákon.

„Ak sa pozrieme na vekovú štruktúru, tak až 75 % poistených je vo veku od 23 do 49 rokov,“. Podľa jej slov tieto čísla nie sú prekvapujúce. Práve toto vekové rozpätie totiž dominuje v povolaniach, v ktorých existuje zvýšené riziko spôsobenia škody pri výkone povolania.

LONFIN.sk finanční sprostredkovatelia na rozdiel od jednej poisťovni majú prehľad o celom finančnom trhu a nájdete ich na celom Slovensku. Výhodou spolupráce s našimi maklérmi sú práve ich skúsenosti s rôznymi situáciami, v ktorých sa ich klienti ocitli. Vďaka tomu vám môžu odporučiť, čo všetko je dôležité premyslieť aj pri voľbe banky.

Môžete sa s nami spojiť telefonicky na čísle 0949 846 222 alebo nám zanechajte vaše údaje vo formulári nižšie a my sa vám ozveme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *